تداوم بحران ساختمان متروپل آبادان / محمدهادي جعفرپور وکيل دادگستري - شيراز

ساخت وبلاگ

وضعیت ساختمان آوار شده ی متروپل آبادان مصداق بارزی است از شرایط بحرانی، لذا لازم است سازمان مدیریت بحران و سایر ارگان های ذیربط به قید فوریت به دفع خطرات قریب الوقوع این نماد سوء مدیریت شهری اقدام کنند.

تماس برخی دوستان و خویشان از آبادان راجع به وضعیت خطرناک و بحرانی ساختمان متروپل حکایت از آن دارد که اهالی ساختمان های مجاور متروپل( که به معنای اکمل کلمه آن را باید نماد عینی معضل مدیریت شهری و شهرسازی کشور نامید) از ترس جانشان مدتی است محل سکونت و کار خویش را رها کرده، چشم انتظار اقدام شهرداری آبادان در دفع ضرر و ایمن سازی محیط پیرامون متروپل هستند، غافل از اینکه پیشتر با مهم ترین اقدام برخی مدیران در مواجهه با بحران هایی مانند ریزگردها یا آلودگی هوا در توسل به تغییرات جوی و پدیده های طبیعی آشنا شده به چشم دیده و به گوش شنیده اند که حضرات به عوض اقدامی موثر برای دفع آلودگی هوا و...چشم انتطار وزیدن باد و نسیم صبحگاهی بوده بلکه هوای آلوده پاک شود و ریزگردها متواری! یا در نهایت گزارش کرده اند مقصر حادثه مرده است!!

خردادماه گذشته نمونه ی بارز فُقد درایت و کارآمدی مدیریت شهری_ شهرداری به فجیع ترین شکل ممکن به سمع و نظر همگان رسید و حاصلش داغ دار شدن خانواده ها و به یغما رفتن مال و اموال مردمی شد که قرار بود در متروپل کسب روزی کنند و نانی به کف آرند،صد حیف که در عوض این تمنای ساده جان شیرین دادند و سرمایه یک عمرشان زیر خرمن ها خاک دفن شد.

در همین راستا بر آن شدم تا مستند به قوانین شهرسازی و چگونگی مدیریت بحران کشور و....یادداشتی حقوقی قلمی کنم بلکه آنان که خودشان را به خواب زده اند بیدار شوند ! هنوز کلمات یادداشت کنار هم قطار نشده بود که با خودم گفتم؛بنده ی ساده دل خدا کجای کاری؟!چه توقع بی جایی داری؟ حضراتی که با صدای آوار شدن ساختمان و شیون و زاری زنان بیوه و فرزندان یتیم و مادران داغ دیده بیدار نشده اند! چطور ممکن است با چند سطر تذکر حقوقی از خواب غفلت و بی خالی بیدار شوند ؟!مگر ندیدی مهم ترین اقدام ایشان پس از فاجعه ی متروپل چند مصاحبه ی رسانه ای آن هم نه برای عذرخواهی و اقرار به پذیرش تقصیر و اشتباه بلکه برای پاس دادن تقصیرها گردن کسانی بود که از قضا یا مرده بودند یا ...

لذا به احترام وقت و زمان مخاطبان عزیز از نگارش مطلب حقوقی و تشریح مقررات حاکم بر ساختمان های ناایمن و مصوبه ای موصوف به قانون تشکیل سازمان مدیریت بحران کشور که در فصل چهارمش شهرداری ها مکلف شده اند ،در چارچوب وظایف و ضوابط محوله عمل نموده به سازمان بحران گزارش دهند منصرف شدم، چرا که اگر "در خانه کس است یک حرف بس است" و آن یک حرف اینکه:

مدیران محترم شهری!

عنقریب است که متروپل مجدداً قربانی بگیرد (همانطور که پیشتر و دو سه ماه پس از آوار شدن ،مجدد قربانی گرفت) و دفع ضرر و پیشگیری از بروز حادثه علاوه بر تکلیفِ قانونی، امری است اخلاقی و شرعی که شما مدیران! مسئول مستقیم چنین تکلیفی هستید .

علاوه براینکه مالکین واحدهای تخریب شده ی متروپل و سایر مالکین این بنای ویران شده دارای حقوق مالکانه و... هستند، ساکنین و مالکین واحدهای ساختمان های مجاور متروپل نیز دارای حقوق مکتسبه ای هستند که شرایط حاکم بر موقعیت ساختمان متروپل مدت هاست سبب تضییع حقوق ایشان شده است.لطفا امر بر شما مشتبه نشود که چون مردم نجابت کرده و سکوت اختیار کرده اند شما با تکلیفی مواجه نیستند،کافی است کمی به چشمان مبارکتان سختی داده اطراف و پیرامون خویش را با دقت بنگرید بلکه با تکالیف شرعی-قانونی خویش بیشتر آشنا شده تا خدای ناکرده شاهد فاجعه ای شبیه به آنچه چندماه پیش رخ داد، نشویم.

-----------------------------

توضيحات شکوفه هاي نو:

1) مطلب بالا مورخ 9 آذر 1401 با کد خبر 1700792 در خبرگزاري خبرآنلاين با لينک کوتاه زير منتشر شده است:

https://www.khabaronline.ir/xjtp4

----------------------

پوشه ي متروپل آبادان در آرشيو موضوعي وبلاگ شکوفه هاي نو

http://hasanzadeh-mansour.blogfa.com/category/185

------------------------------

پوشه هاي نوشته ها و ارائه هاي مهربان دکتر محمدهادي جعفرپور

http://hasanzadeh-mansour.blogfa.com/category/176

-----------------------------

---------------------------

+ ارائه : یکشنبه سیزدهم آذر ۱۴۰۱ ساعت 5:5 توسط مهربان محمّدهادي جعفرپور  | 

Shekoofehayenow شکوفه های نو...
ما را در سایت Shekoofehayenow شکوفه های نو دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : hasanzadeh-mansoura بازدید : 96 تاريخ : يکشنبه 13 آذر 1401 ساعت: 7:42