جهل تاريخي يا نژادپرستي !؟ / محمّدهادي جعفرپور وکيل دادگستري / آينه ي آدينه - 203

ساخت وبلاگ

حس خودبرتربینی برخی مقامات اروپایی برگرفته از همان تفکر نژادپرستانه است که در نظام برده داری عینیت یافته و گویی هنوز هم جریان دارد.

جناب بورل رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا در سخنانی که بوی نژادپرستانه اش از فرسنگ ها فاصله استشمام می شود در مقایسه ای نادرست و به دور از واقع در ستایش جهان غرب آن سرزمین را به باغ و سایر کشورهای جهان را جنگل دانسته و در ادامه ی توهم خودبرتر بینی اش با ذکر مصادیقی به تحلیل این تفکر پوسیده و بی ارزش پرداخته که ضرورتی به تکرار آن نیست اما حسب وظیفه‌ی میهن دوستی و پیش از آن بنا به تکلیف بشردوستانه و در جهت محکوم کردن چنین تفکری بد نیست به برخی وقایع تاریخی که اسلاف ایشان و حاکمان آن سرزمین مسبب آن بوده اند اشاره ی مختصری کرده به وی یاداوری شود تبعات چنین اقداماتی چونان لکه‌ی ننگی بر تارک تاریخ بشر ماندگار شده،سپس به وی و طرفدران چنین تفکری یادآوری شود زین پس،پیش از آنکه دهان را به هر سخن گزافه ای باز کنید بد نیست نگاهی به تاریخ کنید تا بدانید راجع به چه سرزمین هایی و کدام تمدن سخن می گویید.

کافی است سری به کتابخانه‌ی شهر و دیارتان بزنید و جلد اول «تاریخ تمدن»* جناب «ویل دورانت*» را با عنوان «مشرق زمین گاهواره‌ی تمدن» بگشایید تا در صفحات ابتدایی آن با نمونه‌هایی از سابقه ‌ی توحش آباء و اجدادتان آشنا شوید، خاصه آنجا که از آدم‌خوار بودن قبایل دانمارک، ایرلند و همین بریتانیایی که با پسوند کبیر از آن یاد می‌کنید!

سرزمینی که جنابعالی به باغی سرسبز و سرشار از آرامش تشبیه کرده اید همان سرزمینی است که مسبب دو جنگ جهانی و بسیاری از مناقشات جهانی بوده و هست که پس از سال ها هنوز هم آثار و آسیب های آن هویداست.

بدیهی است چنانچه کتاب «دولت های فرومانده»** تألیف جناب «نوام چامسکی»*** را مرور کرده بودید هرگز چنین توصیفی از سرزمین غرب نمی کردید.

یقینا چنین تفکری مصداق عینی تلاش برخی صاحب منصبان غربی است در احیاء نظامی جدید از برده داری مدرن که در آن نه تنها انسان ها را به چشم برده و کالا می بیند بلکه کل سرزمین و منابع ملی کشورها را مِلک طِلق خویش دانسته،تاراج وغارت این سرزمین‌ها را حق طبیعی خویش می داند.همان تفکری که یک ملت را از ضروریات و نیازهای اساسی اش تحریم می کند و در بنگاه های خبرپراکنی اش دم از حقوق مردم وآزادی ملت ها می زند!!

لذا به جنابتان به عنوان رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا توصیه میکنم پیش از آنکه راجع به سایر سرزمین های آسیایی و ...حرفی بزنید، اندکی تاریخ بخوانید؛ خاصه راجع به تاريخ تمدن ایران زمین و نام نیکی که از مردمان این مُلک در تاریخ ثبت شده است مطالعه کنید.

محض نمونه نقل قول جناب افلاطون را از کوروش کبیر پادشاه ایران باستان برایتان ذکر می‌کنم:

"کوروش سرداری بزرگ و دوست عالیقدری برای وطن خویش بود و در زمان وی، ایران فرمانروای ملل بسیاری بود اما کوروش به همه‌ی مردم حقوق و آزادی بخشیده، طوری که دل های همه به او نزدیک شده بود."

------------------------

لينک و آدرس پوشه ي «آئينه ي آدينه» در آرشيو موضوعي وبلاگ شکوفه هاي نو:

http://hasanzadeh-mansour.blogfa.com/category/97

-------------------------------

توضيحات شکوفه هاي نو:

1) مطلب بالا مورخ 27 مهر 1401 با کد خبر 1684560 در خبرگزاري خبرآنلاين با لينک کوتاه khabaronline.ir/xjkCN منتشر شده است.

2) پوشه هاي نوشته ها و ارائه هاي مهربان دکتر محمدهادي جعفرپور در آرشيو موضوعي وبلاگ شکوفه هاي نو به شرح زير است:

http://hasanzadeh-mansour.blogfa.com/category/176

-----------------------------

___________________________

* - تاریخ تمدن (به انگلیسی: The Story of Civilization) نام مجموعه کتابی ۱۱ جلدی در ۱۳ مجلد است که ویل دورانت به‌همراه همسرش آریل دورانت دربارهٔ تاریخ زندگی انسان از دوران پیش از تاریخ تا پایان سدهٔ هجدهم نوشته‌اند.

این مجموعه ناتمام است. دورانت و همسرش قصد داشتند نگارش آن را تا تاریخ معاصر غرب (تا سال ۱۹۳۳) ادامه دهند، اما با مرگ تقریباً هم‌زمان آنان، مجموعهٔ تاریخ تمدن تا جلد ۱۱، که اختصاص به دوران ناپلئون دارد، پیش رفت.

در ۶ جلد نخست این مجموعه نام ویل دورانت به‌عنوان نویسنده آمده‌است و آریل دورانت ویراستار است، ولی در جلدهای بعدی هر دو نویسنده هستند.

ادامه ي مطلب در آدرس زير:

https://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%AA%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D8%AE_%D8%AA%D9%85%D8%AF%D9%86

--------------------------

** - دولت های فرومانده: سوء استفاده از قدرت و یورش به دموکراسی

1 2 3 4 5

0

ناشر افق

نویسنده نوام چامسکی

مترجم اکرم پدرام نیا

تعداد صفحات : 574

کتاب «دولت های فرومانده» به تحلیل دقیق و موشکافانه سیاست های دولت بوش پسر و سبقه تاریخی آنها می پردازد.

«نوام چامسکي» در این کتاب به کالبدشکافی نظان امریکا پرداخته و ضعف های عمیق آن را که باعث تضعیف نقش مردم در تصمیم سازی ها و نفوذ شدید گروه های فشار و قدرتهای اقتصادی شده است را برمی شمرد. او معتقد است این نگاه یک سویه امریکا در مسائل بین المللی که باید همه جهان در چارچوب منافع این اقلیت کوچک تعریف شود و موانع به شدت محو شوند ریشه ای تاریخ و در تفکرات پایه گذاران جامعه امریکایی دارد.

او در کتاب به طور متناوب به نقل قول و آوردن مراجع متعدد از شخصیت ها، سیاستمداران و فلاسفه اجتماعی مشهور خود امریکا پرداخته و این کتاب را به یک کتاب - مقاله مستدل و عمیق بدل کرده است.او هشدار می دهد این سیر به نابودی تمام دستاوردهای بشر برای صلح،آزادی و برابری در طول تاریخ خواهد انجامید. او از ظهور طیف مرموز و قدرمند نئوکان ها در ابعاد سیاسی جهان سخن می گوید و آن ها را خطرناک ترین بنیان سیاسی تاریخ می داند.

وی همچنین به شکست تهاجم آمریکا به خاورمیانه و نقد عملکرد و استراتژی های دولت های غربی از جمله آمریکا در این میان می پردازد. نقض مکرر قوانین دموکراتیک توسط آمریکا از جمله مباحثی است که چامسکی در این کتاب به نقد آن می پردازد. مؤلف در پیشگفتار کتاب، بر سه مهم (جنگ هسته ای، نابودی محیط زیست و شیوه ی عملکرد دولت ابر قدرت دنیا) که اثر مستقیم و اجتناب ناپذیر بر حیات بشری دارد، اشاره می کند و از این میان، شیوه ی عملکرد دولت ابرقدر دنیا را از همه مهم تر قلمداد می کند.

______________________________

*** - آورام نوآم چامسکی[الف] (زادهٔ ۷ دسامبر ۱۹۲۸) زبان‌شناس، فیلسوف، دانشمند علوم شناختی، مورخ،[ب][پ] منتقد اجتماعی و فعال سیاسی آمریکایی است. او که گاه «پدر زبان‌شناسی مدرن» نامیده می‌شود، یکی از چهره‌های اصلی در فلسفه تحلیلی و یکی از بنیان‌گذاران حوزهٔ علوم شناختی است. او برندهٔ جایزهٔ استاد زبان‌شناسی در دانشگاه آریزونا و استاد بازنشسته در مؤسسه فناوری ماساچوست (MIT) است. او نویسنده بیش از ۱۵۰ کتاب در موضوعات مختلف مانند زبان‌شناسی، جنگ، سیاست و رسانه‌های جمعی است. از نظر ایدئولوژیک، او با آنارکو-سندیکالیسم و سوسیالیسم لیبرترین همسو می‌شود.

چامسکی که از مهاجران یهودی در فیلادلفیا متولد شد، علاقه اولیه خود را به آنارشیسم از کتاب‌فروشی‌های جایگزین در شهر نیویورک پیدا کرد. او در دانشگاه پنسیلوانیا تحصیل کرد. چامسکی در دوران تحصیلات تکمیلی خود در انجمن یاران هاروارد، نظریه گرامر گشتاری را توسعه داد و به همین دلیل در سال ۱۹۵۵ دکترای خود را به دست آورد. در آن سال او تدریس در مؤسسه فناوری ماساچوست را آغاز کرد و در سال ۱۹۵۷ با اثر برجسته‌اش «ساختارهای نحوی» که نقش عمده‌ای در بازسازی مطالعه زبان داشت، به‌عنوان چهره‌ای مهم در زبان‌شناسی ظاهر شد. چامسکی از سال ۱۹۵۸ تا ۱۹۵۹ عضو بنیاد ملی علوم در مؤسسه مطالعات پیشرفته بود. او نظریه گرامر جهانی، نظریه گرامر مولد، سلسله مراتب چامسکی و برنامه حداقلی را خلق کرد یا به‌طور مشترک خلق کرد. چامسکی همچنین نقشی اساسی در افول رفتارگرایی زبانی ایفا کرد و به ویژه از کار بی‌اف اسکینر انتقاد کرد.

چامسکی که مخالف صریح دخالت ایالات متحده در جنگ ویتنام بود، آن را اقدامی از امپریالیسم آمریکا می‌دانست. او در سال ۱۹۶۷ به دلیل مقاله ضد جنگ خود «مسئولیت روشنفکران» مورد توجه ملی قرار گرفت. او که با چپ نو مرتبط شد، چندین بار به دلیل فعالیت‌هایش دستگیر شد و در فهرست دشمنان رئیس‌جمهور ریچارد نیکسون قرار گرفت. در حالی که در دهه‌های بعدی کار خود را در زبان‌شناسی گسترش داد، در نزاع‌های زبان‌شناختی نیز شرکت کرد. چامسکی با همکاری ادوارد اس. هرمان، بعداً مدل پروپاگاندای انتقاد رسانه‌ای را در تولید رضایت بیان کرد و برای افشای اشغال تیمور شرقی توسط اندونزی تلاش کرد. دفاع او از آزادی بی قید و شرط بیان، از جمله انکار هولوکاست، جنجال قابل توجهی در ماجرای فوریسون در دهه ۱۹۸۰ ایجاد کرد. از زمان بازنشستگی از تدریس فعال در مؤسسه فناوری ماساچوست، او به فعالیت‌های سیاسی پر سر و صدای خود از جمله مخالفت با حملهٔ سال ۲۰۰۳ به عراق و حمایت از جنبش اشغال ادامه داده‌است. چامسکی در سال ۲۰۱۷ تدریس در دانشگاه آریزونا را آغاز کرد.

چامسکی که یکی از پراستنادترین دانشمندان زنده است،[۲۰] بر طیف وسیعی از رشته‌های دانشگاهی تأثیر گذاشته‌است. او به‌طور گسترده‌ای به جرقهٔ انقلاب شناختی در علوم انسانی و نیز به توسعهٔ چارچوب شناختی جدید برای مطالعه زبان و ذهن کمک کرده‌است. علاوه بر ادامه تحصیل، او همچنان از منتقدان اصلی سیاست خارجی ایالات متحده، نئولیبرالیسم و سرمایه‌داری دولتی معاصر، درگیری اسرائیل و فلسطین و رسانه‌های خبری اصلی است. چامسکی و اندیشه‌های او در جنبش‌های ضدسرمایه‌داری و ضد امپریالیستی تأثیرگذار است.

ادامه مطلب در آدرس زير

https://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%86%D9%88%D8%A2%D9%85_%DA%86%D8%A7%D9%85%D8%B3%DA%A9%DB%8C

-----------------------------

+ ارائه : جمعه بیست و نهم مهر ۱۴۰۱ ساعت 0:29 توسط مهربان محمّدهادي جعفرپور  | 

Shekoofehayenow شکوفه های نو...
ما را در سایت Shekoofehayenow شکوفه های نو دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : hasanzadeh-mansoura بازدید : 83 تاريخ : دوشنبه 2 آبان 1401 ساعت: 20:03