خدايا از برخي بندگانت، به تو شکايت آورده ام / محمدهادي جعفرپور وکيل دادگستري

ساخت وبلاگ

خدایا تو خود شاهد بوده و هستی در سرزمینی که من و همقطارنم زیست می کنیم قرار و قاعده ی حاکمیت حرکت بر مسیر قانون و تلاش برای اجرای عدالت تعریف شده است، اما متأسفانه گویی برخی چنان غرق در قدرت و پُست و مقام شده اند که موارد مثبت بالا را فراموش کرده اند!!

اندوه و غم حاصل از فقدان وکیل جوان جناب محمودرضا جعفرآقایی جوان نخبه ی کشور که جان شیرینش در مسیر عدالت‌خواهی طعمه‌ی گلوله جهل و نادانی شد،ضمیمه‌ی اندوه حاصل از فقدان دو پیشکسوت جامعه‌ی وکالت که عملکرد هریک از ایشان چونان ستاره‌ای درخشان بر تارک تاریخ این کهن نهادمدنی خواهد درخشید رخت سیاه عزا بر جامه‌ی نهاد وکالت پوشاند و در کنار چالش ها و هجمه‌های هرروزه، شاهد برخی بداخلاقی‌ها و حرمت شکنی‌ها هستیم و گویی از مرده‌ی وکیل هم دست بر نداشته، با تیتر کنایه دار ، تیغ کینه می‌کشند بر روح و روان تازه گذشته و تمام همت خویش را صرف تخریب نهاد وکالت می کند، آن یکی شمشیر از رو بسته و طوری رفتار می‌کند که انگار تنها هدف و غایت زندگی اش تخریب نهاد وکالت است ،نماینده‌ی مجلس و رییس فلان کمیسیون و...در توصیف تکلیف به رعایت حداقل های دانش و علم چنین می گوید((جوانی که تازه پروانه وکالت گرفته یک مدت خر وکُره آب بدهد )) و با این ادبیات پاسخ نقد علمی و منطقی جامعه وکالت داده می‌شود و آن‌ یکی ضرورت داشتن دانش کافی و حداقل سواد استاندارد را توجیه غیر منطقی دانسته با زبان تهدید سخن می‌گوید.

لذا بنا به آیه شریفه ی173 سوره ی آل عمران : «الَّذینَ قالَ لَهُمُ النَّاسُ إِنَّ النَّاسَ قَدْ جَمَعُوا لَکُمْ فَاخْشَوْهُمْ فَزادَهُمْ إیماناً وَ قالُوا حَسْبُنَا اللَّهُ وَ نِعْمَ الْوَکیلُ»؛ مؤمنان کسانی هستند که (چون) مردم (منافق) به ایشان گفتند: بی‌شک مردم (کافر مکّه) بر ضد شما گرد آمده (و بسیج شده) اند، پس از آنان بترسید، (آنها به جای ترس) بر ایمانشان بیافزود و گفتند: خداوند ما را کفایت می‌کند و او چه خوب نگهبان و یاوری است. و بنا به وعده‌ی حق تعالی در آیه 40 سوره انفال که می‌فرماید: «وَ إِنْ تَوَلَّوْا فَاعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ مَوْلاکُمْ نِعْمَ الْمَوْلی‏ وَ نِعْمَ النَّصیر»؛ و اگر (باز هم) سرپیچی کرده و روی بگردانند، بدانید که خداوند، مولی و سرپرست شما است، چه خوش مولایی و چه نیکو یاوری است.

در حالی که هیچ مقام و مسئولی حاضر به شنیدن دردهای جامعه ی وکالت نیست برآن شدم تا چند سطری با خدای خویش درد دل کرده بلکه آنان که باید ببینید و بفهمند اندکی به کردار خویش تعمق و تفکر کرده دست از دشمنی ها و هتاکی ها بکشند.

خدای خوب ومهربان! سلام

جماعتی که ردای وکالت بر تن پوشیده است با یکی از اوصاف جلاله ی تو شناخته می شود در دفاع از حقوق مخلوقات تو.

هموطنان عزیزمان، انواع و اقسام توهین ها و تهدید ها را تحمل می کنیم، ما غریبه و اجنبی نبوده و نيستيم، بلکه فرزندان همین آب و خاک هستیم که از آغازین روزهای حضور در دانشکده ی حقوق دغدغه ی عدالت و احقاق حق را مشق کرده ایم، دور از صواب و صحت نیست که بگویم حس و حال عدالت طلبی و احقاق حق نه با اخذ پروانه ی وکالت که با شروع اولین ترم تحصیلی در جان و تن ما تنیده شده، پرورش یافته، بالغ شده و امروز در هیبت سربازان عدالت به منصه ظهور رسیده است.

ذات و جوهره ی حرفه ی وکالت علیرغم مصائب مستمر ناشی از نگاه و اندیشه ی کاسب کارانه و پوپولیستی کسانی است که منطقی جز منطق ارباب و رعیتی نمی دانند و ما سربازان جبهه ی عدل و احقاق حق با چنان نگاهي بیگانه بوده به هیج شکل و قِسمی آن را بر نمی تابیم، همانطور که تاریخ این سرزمین شهادت می‌دهد بر این ادعا. ما در این سرزمین خودمان را مدافعان بی دفاع صدا می کنیم، آری وکلای مدافع حقوق ملت در جهت دفاع از حقوق حقه ی خویش مدافعان بی دفاع هستند چرا که هیچ گوش شنوایی نیست تا دادخواهی ایشان را بشنود.

هزاران وکیل دادگستری چند صباحی است بر مدار قانون و اصول مسلم حقوقی، به انحاء مختلف و طرق گوناگون توقع مشروع خویش که همانا تأکید برمُر قانون و رعایت حداقل های حقوقی است مطرح کرده اند اما گویی گوش شنوایی نیست!
خدایا تو شاهد بوده و هستی در سرزمینی که من و همقطارنم زیست می کنیم قرار و قاعده ی حاکمیت حرکت بر مسیر قانون و تلاش برای اجرای عدالت تعریف شده است که مقدمه ی واجب این امر اجرای قانون و فصل الخطاب بودن قانون است. اما گویی برخی چنان غرق در قدرت و پست و مقام شده اند که فراموش کرده اند؛ «قیام و اقامه به اجابت تکلیف شرعی- اخلاقی بر همگان واجب و بر حاکمیت و ارکان حکومت واجب تر».

سابقه ی تاریخی کانون وکلا مؤید این نکته ی اساسی است که این نهاد مدنی- قانونی در طول حیات پرافتخار خویش همواره در خدمت به مردم و اقامه ی حق و تلاش برای اجرای عدالت از هیچ کوششی دریغ نکرده است؛ سربازان آزاده ی عدالت هرگز از مسیر شرع و قانون خارج نشده اند که ذات و ماهیت ایشان را با دفاع از حق و مبارزه با ظلم سرشته اند.

چه کسی است که نداند وکلای همین کانون وکلا در غالب دعاوی بین المللی بدون هیچ چشم داشتی تمام قد از حقوق ملت و میهن دفاع کرده و موفق به محکومیت دول طرف ادعا شده اند، حقوق سرزمین مادری را در مراجع فراملی احیاء کرده اند.

مراجع بین المللی حضور و حیات کانون وکلا با ماهیت تعریف شده در لایحه ی استقلال را از نشانه های حاکمیت قانون و ازجمله ابزارهای جذب سرمایه گذاری های خارجی و مراودات بین المللی آن هم نه از موضع ضعف که از موضع قدرتِ نظام جمهوری اسلامی می دانند. با این وصف هجمه ها و چالش های متنوعی که به اشکال و طرق مختلف بر این کهنه سربازان عدالت تحمیل شده است نفس آنان را به شماره انداخته، در صدد است تا ماهیت کانون وکلا را بر خلاف قوانین داخلی و عهدنامه های بین المللی تغییر که نه بلکه تخریب کند.

عجب آن است که امروز، آوا و ندای حنجره ای که بیش از یک قرن عدالت را فریاد زده و برای احقاق حقِ مظلوم صدایش را به گوش همگان رسانده، شنیده نمی شود و لذا این عریضه را خطاب به دادرس دادخواهان قلمی کردم چرا که او غیاث المستغیثین است و وکیل بندگانش، باشد که صاحبان قدرت و کاتبان امر در مواجهه و برخورد با کهنه سربازان عدالت اندکی بیشتر تأمل کنند.

توضيحات شکوفه هاي نو:

1) مطلب بالا مورخ25 مرداد 1401 با کد خبر 1662456 در خبرگزاري خبرآنلاين با لينک کوتاه https://www.khabaronline.ir/xj8qH منتشر شده است.

2) فايل هاي نوشته ها و ارائه هاي مهربان دکتر محمدهادي جعفرپور در آرشيو موضوعي وبلاگ شکوفه هاي نو به شرح زير است:

http://hasanzadeh-mansour.blogfa.com/category/176

--------------------------------

+ ارائه : چهارشنبه بیست و ششم مرداد ۱۴۰۱ ساعت 0:34 توسط مهربان محمّدهادي جعفرپور  | 

Shekoofehayenow شکوفه های نو...
ما را در سایت Shekoofehayenow شکوفه های نو دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : hasanzadeh-mansoura بازدید : 108 تاريخ : چهارشنبه 26 مرداد 1401 ساعت: 17:29